tisdag 2 december 2014

Up: 19  Ma/tk                         Strömbrytare


En dag när jag satt i fikarummet på jobbet och drack min latte, så tröck jag på strömbrytaren till lamporna för att tända. Men då funkade dom inte. Jag testade att byta glödlampa men då funkade det inte då heller. Då funderade jag 10 minuter och kom på att det kunde vara strömbrytaren det var fel på.

Jag bestämde mig för att gå till elaffären. Där letade och letade jag efter strömbrytare, men jag hittade de aldrig. Jag frågade dom som jobbade där vars dom hade strömbrytare, men då sa dom att alla strömbrytare var slut, att det kommer nya om en och en halv vecka och så länge kunde inte jag vänta.

På hemvägen så tänkte jag på en väldigt firlurig sak, jag tänkte bygga en strömbrytare själv. Men det visste inte jag hur det skulle gå, men jag tänkte försöka.

Första gången jag försökte med ritningen och försöket på att bygga den, gick det otroligt dåligt. Jag visste inte riktigt vad jag höll på med. Då byggde jag en liten trekantigt hus, men sedan visste inte jag vad jag skulle göra.

Mitt andra försök fick jag till strömbrytaren, kanske inte världens bästa, men den funkade iallfall.
Jag började med att göra ett litet fyrkantithus som skulle skydda.  Men det var öppet på höger och vänster sida. Sedan hade jag en metallklocka lite längre bort från huset. Sedan i det lilla huset så hade jag en liten putt grej  med en spik på. Sedan puttade man grejen så att spiken tog i metallklocken. Spiken och klockan hade även kablar ihop med dom så att lamporna kunde lysa.

Det som vart bra var väl att vi hade en liten låda runt allting så att men inte skulle göra illa sig. Det vart även väldigt snyggt när jag gjorde lite flammor på det lilla huset. De som var allra bäst med den var nog att den funkade.

Jag kanske kunde gjort den på enklare sätt, men jag kanske gjorde den lätt för mig. Sedan så kunde jag även gjort på något sätt att den lyste starkare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar